14 juni

0 comments

Hoe je als ondernemer de balans bewaakt tussen werken en ontspannenDeze sessie heb ik onlangs opgenomen met een groep van mijn klanten waarbij ik inga op het belang van een balans tussen werk en prive, oftewel ontspannen.

Veel ondernemers worstelen hiermee. Het probleem is namelijk dat we niet zijn opgevoed als ondernemers, we hebben hiervoor gekozen zonder dat we hierin echt getraind zijn. Van de een op de andere dag krijgen we ineens 100% verantwoordelijkheid over onze eigen resultaten. Er is niemand die ons zegt wat we moeten doen of die ons dwingt op een bepaalde manier bezig te zijn.

En dat is natuurlijk precies de reden dat de meesten van ons ondernemer zijn geworden. Vrijheid! Maar het is direct ook een grote valkuil.

Wat ik in de afgelopen jaren vaak heb zien gebeuren (ook bij mijzelf) is dat de eerste jaren bij ondernemers eruit bestaat om productief te worden, om jezelf te moviteren, dit te cultiveren en te ontwikkelen.

Maar daarna komt er een punt dat dat over een grens heen gaat en dat er niet meer goed gestopt kan worden.

Klinkt dit enigszins herkenbaar voor je? Dan is dit een ontzettend belangrijke video voor je waar je veel aan zult hebben.


- Volg de podcast via -Tags


You may also like

Meld je aan en word klant

Na meerdere honderden ondernemers in Nederland en België geholpen te hebben met het bouwen en opschalen van hun kennis en informatie bedrijven kunnen we met recht zeggen: "Wat we doen werkt"

Doe jij mee?