17 januari

0 comments

Hoe je split testen inzet om de beste prijs van je aanbod te achterhalen?Om erachter te komen wat de beste prijs is die je kunt vragen voor jouw product of dienst kan je gebruik maken van de zogeheten splittesten.

Maar hoe stel je een prijs split test nou precies in? Wat heb je daarvoor nodig en hoe gaat het in zijn werk?

In de video die ik voor je heb opgenomen laat ik zien dat een van de belangrijkste punten van het bouwen van een split test is dat je de bezoekers aan een pagina kunt verdelen in groepen, bijvoorbeeld 50/50.

De ene helft van die groep krijgt versie A van je aanbod te zien en de andere helft krijgt versie B te zien. Vervolgens kun je vergelijken welke van die verschillende aanbiedingen het beter doen, beter presteren en onderaan de streep voor de meeste omzet zorgen.

En vervolgens kun je die versie laten winnen en ervoor zorgen dat alle bezoekers vanaf dat moment de winnende versie te zien krijgen.

Dit proces kun je blijven herhalen, net zo lang tot je het best werkende aanbod met de best werkende prijs hebt geformuleerd.

En op deze manier kun je de omzetten en de winsten uit je onderneming, zelfs uit ieder individueel aanbod wat je doet maximaliseren. 

In deze aflevering laat ik je zien hoe dit precies in zijn werk gaat.


- Volg de podcast via -Tags


You may also like

Meld je aan en word klant

Na meerdere honderden ondernemers in Nederland en België geholpen te hebben met het bouwen en opschalen van hun kennis en informatie bedrijven kunnen we met recht zeggen: "Wat we doen werkt"

Doe jij mee?