23 mei

0 comments

Het opzetten van je ultieme toolkit: marketing automatisering die jouw bedrijf zal redden

We hebben nu een tijdje gesproken over automatiseringssoftware, maar we moeten de programma’s die je het meest waardevol zult vinden nog in nader detail bekijken. Het creëren van een ultieme toolkit kan handig zijn bij het plannen van je budget en het bepalen of jij je bepaalde kosten nu direct kunt veroorloven, maar ook in de toekomst en of je gaandeweg kunt upgraden.

Laten we beginnen met de basis. Een complete toolkit biedt je gemak en een zekere eenvoud die veel gebruikers fijn zullen vinden. Echter, sommige ‘complete’ toolkits hebben misschien niet alle functies die jij graag wilt hebben. Dit is de reden dat veel zelfstandige ondernemers bepaalde marketingautomatiseringstools gebruiken voor primaire taken en andere tools voor secundaire taken. Sommigen schaffen zelfs verschillende automatiseringsprogramma’s aan om verschillende processen uit te voeren.

Hier zullen we bespreken welke marketingautomatiseringstools het beste zijn en welke functies van deze tools door de gebruikers worden gewaardeerd.

Verschil tussen marketing automation pakketten

 

Automatiseringssoftware

Active Campaign

Active Campaign staat bekend als automatiseringssoftware die luistert en leert. Je kunt ontdekken wat iedere bezoeker wil en hen vervolgens hulp bieden om door te stromen van bezoekers naar leads, naar klanten naar vertegenwoordigers. Het voordeel is het inzicht dat jij krijgt in wat je klanten doen. Functies zijn bijvoorbeeld de mogelijkheid om diepgaande bezoekersinformatie (zoals surfgedrag) op te slaan en vervolgens e-mails, acties en tijdlijnen met specifieke deals toe te kennen. De ‘drag and drop campagnebouwer’ maakt het heel gemakkelijk om te starten. Je kunt ook specifieke doelstellingen creëren om je voortgang te meten en gedetailleerde rapporten te genereren waarmee je je strategie kunt bepalen.

ActiveCampaign scoorde vier van de vijf sterren bij PCMag met enkele kritische opmerkingen over een rommelige interface, de korte periode van de free trial en het ontbreken van een telefonische hulplijn. Het kreeg echter goede beoordelingen voor online ondersteuning en het totaal aantal beschikbare opties. De prijzen zijn gemiddeld, met maandelijkse opties van $23, $55, $129 of $229.

InfusionSoft

InfusionSoft biedt integratie met meerdere apps, waardoor het al je data en onderzoek op één handige plek verzamelt. Functies zijn bijvoorbeeld marketingautomatisering, analytics, CRM data, betalingsopties, online sales en een aanpasbaar dashboard met gemakkelijke widgets. Het basis trainingspaneel is handig, aangezien het je middels een tour laat zien hoe je al je informatie kunt organiseren, inclusief e-mails, geautomatiseerde taken en zelfs e-commerce modules. Na de trainingssessie is de layout aanpasbaar en ontvang je e-mailrapportages, gebruikersstatistieken, meldingen van campagnetaken en rapporten over het gedrag van je leads.

InfusionSoft scoorde 3,5 van de 5 sterren. De software krijgt kritieken over de hoge prijs, die start met $70 per maand en oploopt tot $249 en het beperkte aantal templates in vergelijking met andere programmas.

Marketo

Marketo is een aanpasbaar systeem dat zich kan aanpassen aan de schaal van vrijwel ieder bedrijf, klein of groot. Marketo biedt ondersteuning bij lead management, e-mail marketing, gebruikersmarketing, mobiele marketing en marketing voor het klantenbestand. Marketingautomatisering stelt je in staat om campagnes te creëren, automatiseren en analyseren, zelfs over verschillende kanalen. Integratie van sociale media helpt met merkinteractie en ondersteuning. Digitale advertenties richten zich op klanten, AI content (biedt klanten automatisch geselecteerde content op basis van hun tags).

Hoewel PCMag Marketo niet heeft beoordeeld is het gemakkelijk om kritiekpunten te bepalen. Met een startprijs van $895 per maand is dit product voor de serieuze marketeer die al een significante groei en een passief inkomen heeft opgebouwd. Het is minder duur dan een optie als Eloqua, maar het is nog steeds een enorme investering in vergelijking met de andere aanbieders. Het heeft ook verschillende paketten voor alle verschillende tools, zoals lead management e-mail, gebruikersmarketing, marketing voor het klantenbestand en mobiele marketing.

Pardot

Pardot biedt ‘moeiteloze e-mailmarketing’ en andere gerelateerde marketingautomatiseringstools die gebruikers kunnen helpen om klanten te voeden, meer deals te sluiten en hun investering te maximaliseren. Zij specialiseren zich specifiek in een e-mailprogramma dat is gebaseerd op visualisatie en verscheidene templates heeft en bovendien snelle en aanpasbare layouts. Daarnaast heeft het programma geautomatiseerde taken en autoresponders, agendeerbare e-mails en integratie. Gepersonaliseerde berichten kunnen worden verstuurd op basis van het gedrag van de klant. A/B tests en SPAM-filter checks (om te voorkomen dat je e-mails worden weg gefilterd) kunnen je helpen om op schema te blijven.

Pardot scoorde de hoogste beoordeling volgens PCMag, met 4,5 van de 5 sterren. Het heeft ook een Editor’s Choice benoeming ontvangen, specifiek voor zijn handige drop-down menus, ongelimiteerde vertakkingen en zoekfuncties en sociale marketingtools. Kritiekpunten waren uiteraard de prijs, die begint bij $1000 en oploopt tot $3000, waardoor het zelfs duurder is dan Marketo. De belangrijkste reden voor de hoge score is de enorme lijst met opties, wat het een ideaal en allesomvattend programma maakt voor gevestigde bedrijven en groeiende zelfstandigen.

Agile CRM

Agile CRM, stelt jou, net als veel andere programmas die wij hier weergeven, in staat om een ultiem pakket van automatiseringssoftware samen te stellen. Echter, Agile CRM gaat daarin verder dan de andere aanbieders en biedt zelfs opties zoals contactbeheer, de mogelijkheid om voortgang en mijlpalen te volgen, voicemail en telefoonopties, inclusief scripts, het plannen van afspraken, projectmanagement en gamification met concurrentievoordeel die jongere klanten aantrekt. Je kunt ook gebruik maken van de mogelijkheid om landing pages te bouwen, social media te integreren, kennisbestanden opstellen, een systeem voor klantenservice en vele andere functies die de concurrenten simpelweg niet bieden.

Het bedrijf is niet beoordeeld door PCMag maar heeft wel andere goede reviews gekregen en het wordt geprezen om zijn bereikbare platform (die kleine en middelsgrote bedrijven aanspreekt). Kritiekpunten die worden genoemd zijn de vervelende pop ups die vragen of de klant wil upgraden – maar aangezien de download gratis is voor een gelimiteerd aantal gebruikers, is dit de beste optie voor beginners. De gratis download bevat een beperkt aantal functies, maar geeft een heel goed inzicht in hoe nuttig het systeem kan zijn voor je bedrijf. De prijzen voor upgrades zijn ook ideaal voor zelfstandigen die niet erg veel geld te investeren hebben, aangezien je een startup pakket kunt aanschaffen voor $8,99, een regular pakket voor $29,99 en een Enterprise pakket voor $47,99.

Het is goed om te benoemen dat veel mensen AgileCRM niet fijn vinden werken vanwege beperkte mogelijkheden voor e-mail marketing en automatisering van processen in vergelijking met de duurdere pakketten van de concurrentie. Enkele van de beschikbare templates en de gebruikersinterface worden bekritiseerd. Echter, het moet nogmaals gezegd, voor de beginners met een klein budget is deze gratis optie erg aanlokkelijk.

ClickFunnels

ClickFunnels draait helemaal om de ‘funnels’, de verkooptrechter die je helpt om je beste leads te bereiken. De website hanteert een ‘outside the box’ benadering door het vrije gebruik van cartoons en berichtjes die tegen de gevestigde orde keren. Maar de functies zijn uiteindelijk waar het om draait en de funnel-georiënteerde interface kan erg effectief zijn voor beginners die eenvoudig willen beginnen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen een ‘squeeze page funnel’, ‘reverse squeeze page funnel’, ‘lead magnet funnel’, ‘bridge funnel’, ‘survey funnel’ en een ‘application funnel’. Van daaruit kan je landing pages ontwerpen, alhoewel er de beperking is dat je enkel kunt bouwen met behulp van de funnels interface. Je kunt ook betalingen verwerken, integreren met andere programmas, upsells en downsells verwerken en autoresponders gebruiken en bepaalde analytics info.

Na een gratis trial kost Click Funnels $97 per maand of $297 voor een uitgebreider pakket. De hoogste prijs is $997 per maand. Er zijn geen contracten vereist. Click Funnels is een nieuw bedrijf en is daarom nog niet zo vaak beoordeeld als enkele andere bekende merken, maar het biedt geavanceerde functionaliteiten en een behoorlijk uitgebreide interface die wellicht wat intimiderend is voor nieuwe gebruikers.

Hubspot

Hubspot is misschien wel de bekendste optie met de sterkste merknaam en heeft zeker de aanbeveling van PCMag, met 4,5 van de 5 sterren. Het bevat standaard, maar competitieve functionaliteiten voor deze industrie, inclusief GRATIS CRM met bedrijfs- en contactgegevens, aanbiedingen en taken. Hubspot bevat ook een marketing hub die je in staat stelt om inbound campagnes te lanceren en klanten en contacten te volgen, bezoekersstatistieken bij te houden, enzovoorts. De sales hub en klantenhub bevatten meer tools zoals tijdsplanning, geautomatiseerde outreach taken, het maken en delen van e-mail templates, e-mail tracking, enzovoorts.

Hubspot is een hele goede plek om workflows te leren kennen en om de mogelijkheden van CRM te verkennen. Echter, PCMag bekritiseerd Hubspot voor de workflows die zich beperken tot Ja/Nee beslissingen in plaats van het bieden van meer open oplossingen. Dit is een compleet pakket en het biedt meer dan enkel e-mail marketing, ook al ontbreekt het aan de verfijndheid zoals bij enkele andere aanbieders. Het mooie van Hubspot is dat dit het meest flexibele systeem is voor wat betreft de aanschafprijs, met een GRATIS CRM-optie (inclusief e-mail marketing integratie, lead analytics dashboard, e-mail planning en e-mail tracking). Zodra je uitgroeit en meerdere leads en conversies verwerkt kan je upgraden naar een pakket van $50 per maand voor een starterspakket, $200 per maand voor een basispakket, $800 per maand voor een professional pakket en $2400 per maand voor een bedrijfspakket. Er zijn ook aanvullende functionaliteiten bij de ‘Sales professional hub’, $50 per maand voor startersopties (voor 1 individuele gebruiker) en $400 per maand voor 5 gebruikers. Deze bieden je bieden je meer geavanceerde functionaliteiten zoals rapportages, live chats, e-mail reeksen, telefoongesprekken en met AI in het algemeen voor wat betreft het uitsturen van massa-e-mails aan een breed spectrum van klanten.

Drip

Drip is enkel e-mail marketingautomatiseringssoftware en geeft jou een volledig inzicht in je klanten, met meer details en kenmerken en het stelt je in staat om meer persoonlijke e-mails te sturen. Het bevat e-commerce integratie en creatie, betalingsverwerking, marketingautomatisering, CRM, lead capture, lidmaatschappen en formulieren en vragenlijsten waarmee je onderzoek kunt uitvoeren. Het Starterspakket is concurrerend omdat het gratis is, maar het kent een limiet van 100 inschrijvers. Daarna betaal je $41 per maand tot 2500 inschrijvers, $83 per maand tot 5000 inschrijvers en nog meer voor het ‘Enterprise’ niveau met meer dan 5001 inschrijvers. Dit zou ideaal kunnen zijn voor beginners aangezien de gratis variant geen beperkingen heeft op het aantal inschrijvers na. Het is zeker leerzaam.

Aweber

Aweber biedt voornamelijk e-mail automatisering, met de mogelijkheid om e-mail nieuwsbrieven te verzenden aan je klanten en gebruik te maken van de aanverwante tools, zoals HTML-templates, drag en drop editors, e-mail automatisering, tagging, sign-up formulieren en autoresponder follow-ups. Het proces is gemakkelijk, aangezien het erg open is, visueel en eenvoudig. Na een proefperiode van 30 dagen betaal je $19 per maand tot 500 inschrijvers. Je krijgt ook live e-mail of chat ondersteuning, automatiseringstools, landing pages en stock fotos. Er zijn ook opties voor $29 per maand voor meer dan 500 inschrijvers, $49 per maand voor meer dan 2500 inschrijvers en $69 per maand tot 25000 inschrijvers en bijkomende kosten voor meer dan 25001 inschrijvers.

Integraties

Praktisch alle automatisering en e-mailsoftware beweert dat het integratie-opties biedt, maar wat betekent dat nu eigenlijk? Als het bedrijf concurrerende deals aanbiedt, dan stelt dat jou in staat om al je verschillende kanalen te gebruiken via één centrale locatie, waardoor meerdere systemen kunnen worden gecombineerd en gevolgd op een visueel overzichtelijke wijze. Deze technologie stelt je in staat om rapporten te zien, data te verzamelen en in feite te ‘communiceren’ met je andere kanalen en lokaal geïnstalleerde programma’s (zoals Outlook en Gmail). Integratie geeft ook aan hoe goed jouw verkooppagina aansluit op andere kanalen en andere interactieve content. Als je specifieke doelen hebt voor je marketing, dan kan je overwegen om onderdelen ‘a la carte’ aan te schaffen bij kleinere aanbieders.

Verschillende marketing automation integraties

LeadPages is een ander bedrijf dat integratie aanbiedt naast de mogelijkheid om landing pages te creëren en deze aan te passen voor mobiele gebruikers. Je krijgt ook betaalopties, functies voor mobiele waardebonnen, pop-ups, one click signups en meer. Prijzen starten bij $25 per maand, met enkele beperkte en onbeperkte functies, maar kunnen oplopen tot $200.

OptimizePress biedt integratie met webinar inschrijving, gratis training en cursuspagina’s, verkoop en marketingpagina’s en ‘authority blogs’. Dit bedrijf hanteert net als Thrive Themes, een afwijkende aanpak. OptimizePress verkoopt landing pages en andere interactieve functies via individuele verkopen; namelijk $8 voor een lidmaatschapslogin pagina, $11 voor een homepage en $9 voor een ‘Over ons’ pagina. Thrive Themes biedt uitsluitend commerciële WordPress thema’s aan die zijn ontwikkeld voor marketingautomatisering, inclusief plugins en training voor leden.

Zoals je kunt zien zijn er momenteel vele verschillende software tools beschikbaar die je aan de gang kunnen helpen. Heb je geen kapitaal beschikbaar om een grote investering te doen? Geen probleem, gebruik een gratis account terwijl je kennismaakt met de mogelijkheden. Je hebt niets te verliezen en je kunt waardevolle inzichten verwerven die je kunnen helpen om je bedrijf te laten groeien in de komende maanden!

Bronnen

 • https://www.activecampaign.com/
 • https://www.pcmag.com/roundup/352693/the-best-marketing-automation-software
 • https://www.infusionsoft.com/
 • https://www.pardot.com/solutions/b2b-marketing-automation/powerful-email-marketing/
 • https://www.agilecrm.com/
 • https://www.cmscritic.com/agile-crm-review/
 • https://www.clickfunnels.com/
 • https://www.hubspot.com/
 • https://www.drip.com/
 • https://www.aweber.com/index.htm
 • https://www.leadpages.net/
 • https://www.optimizepress.com/
 • https://thrivethemes.com/

Tags


You may also like

Meld je aan en word klant

Na meerdere honderden ondernemers in Nederland en België geholpen te hebben met het bouwen en opschalen van hun kennis en informatie bedrijven kunnen we met recht zeggen: "Wat we doen werkt"

Doe jij mee?