27 september

0 comments

Meer verkopen met je website met deze 18 moderne marketing richtlijnen

Iedere ondernemer wil zijn omzetten en winsten vergroten door meer verkopen. Om dat te bereiken is verkoop nodig en nog nooit waren hiervoor meer mogelijkheden dan in de online wereld van vandaag de dag. Echter is het verhogen van je online verkopen met een website zo gemakkelijk nog niet.

In dit artikel volgen 18 tips die jouw online verkopen met een website flink zullen vergroten als je ze op dit moment nog niet toepast. Ik zie het als de standaard moderne online verkoop richtlijnen waaraan iedere verkopende website zou moeten voldoen.

1. Remarketing inzetten voor meer leads

Het maakt niet uit of je Facebook advertenties gebruikt, Adwords advertenties inzet of banners plaatst op affiliate websites. Zonder remarketing zijn deze strategieën veel minder effectief. Met remarketing hebben je advertenties veel meer effect, dit zorgt op zijn beurt voor meer leads en dat leidt uiteindelijk tot meer verkoop.

Wat is remarketing?

Remarketing, ook wel retargeting, zorgt ervoor dat bezoekers die jouw website bezocht hebben een gerichte advertentie onder hun neus krijgen. Deze advertentie kun je heel gericht maken afhankelijk van de pagina die deze bezoeker heeft aangedaan.

Wat is remarketing?

Voorbeeld: Een potentiele klant die zijn winkelmandje wel gevuld heeft, kun je eraan herinneren om zijn betaling af te maken.
Iemand die nog specifiek zoekt naar een product, kun je gericht benaderen door advertenties met vergelijkbare producten te tonen.

Wat zijn de voordelen van remarketing?

Een groot voordeel van remarketing is dat je mensen bereikt die al interesse in jou getoond hebben. Vervolgens kun je heel specifiek advertenties inzetten op de fase waarin de klant zit (twijfelende klant, zoekende klant, bijna-klant).
Met remarketing geef je jouw klant een nieuw duwtje in de rug of laat je de klant net de allerlaatste stap verrichten: Het doen van een online aankoop.

Zodoende kan je met remarketing de beslissingen van jouw toekomstige klanten beïnvloeden en hiermee je aantallen online verkopen vergroten.

 

Percentage verkeer door remarketing
Bron: Stockfotowebsite

Wil je meer informatie over de werking van remarketing, bekijk dan deze site

2. Meer verkopen door je klanten te bereiken met social media

Waar vroeger het versturen van jouw boodschap in eenrichtingsverkeer de boventoon voerde, draait het vandaag de dag om tweerichtingsverkeer, interactie en een meer persoonlijke benadering. Social media biedt de prachtcombinatie van deze drie kenmerken.

Wat is social media?

Social media is een verzamelbegrip waarbij gebruikers onderling met elkaar content delen op een toegankelijke wijze. De veelgebruikte social media kanalen op dit moment zijn: Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram.

Ieder social media kanaal heeft z’n eigen kenmerken en gebruikerswetten. Bij Instagram draait het om mooie afbeeldingen. Bij Facebook gaat het om het delen van activiteiten, interesses, nieuws of leuke content. Twitter is een real time nieuwsmedium, maar wordt ook veel ingezet als webcare. LinkedIn is het meest zakelijke social media kanaal. Hierbij draait het om jouw profiel (meer een cv) en het delen van zakelijke content.

Wat zijn de voordelen van social media?

Social media is een goed middel om als bedrijf op een persoonlijke manier zichtbaar te zijn bij je doelgroep. Dit wekt vertrouwen op, maar het leidt, mits goed ingezet, ook tot een stevigere band met je merk.

Met social media geef je meer informatie over je bedrijf en de cultuur ervan. Mensen leren je beter kennen, maar kunnen ook beter met je praten.

Social media is namelijk in alle gevallen een interactief medium. Je kunt vragen, opmerkingen en leuke (of negatieve) reacties beantwoorden. Op deze manier zorg je voor meer exposure.

3. De conversies in de gaten houden

Soms lijkt de invloed van jouw marketingstrategieën niet zo effectief. Echter is dit niet altijd zo. Je advertenties en je activiteiten op social media kunnen wel degelijk effect hebben. Om hierachter te komen moet je kijken naar de conversiepaden bij Google Analytics.

Wat zijn conversiepaden?

Conversiepaden geven aan welke stappen klanten doorlopen om te komen tot een conversie. Via ‘Beste Conversiepaden’ in je Google Analytics account krijg je een overzichtelijk rapport. Dit rapport geeft alle unieke conversiepaden weer, het aantal conversies uit ieder pad en de waarde van deze conversies.

Wat zijn de voordelen van inzicht in conversies?

Inzicht in deze paden geeft je meer duidelijkheid over welke invloed bepaalde marketingtools hebben. Tevens geven de conversiepaden inzicht in waar de klanten zijn afgehaakt of juist zijn doorgegaan. Zodoende kan jij je sales traject (salesfunnel) optimaliseren. Je weet nu namelijk wat er wel en wat er niet goed gaat. Dit maakt dat je de online verkopen verder kan opschroeven.

4. De juiste tone of voice gebruiken

De doelgroep aanspreken betekent niet alleen dat je de juiste middelen moet inzetten. Het draait er bovenal om om de juiste toon te gebruiken. De klant moet jouw taal verstaan, begrijpen en omarmen.meer verkopen

Wat is een tone of voice?

De tone of voice is de stijl waarmee jij met je doelgroep communiceert. Het gaat om het woordgebruik, de toonzetting en de consistentie daarin. Een tone of voice is per bedrijf enorm verschillend: formeel, informeel, positief, zakelijk, duur, goedkoop, schreeuwend, vriendelijk en ga zo maar door.meer verkopen

De voordelen van de juiste tone of voice

Gebruik de juiste tone of voice en creëer meer bereik, in de meest brede zin van het woord. Door jouw klanten met de juiste toonzetting aan te spreken, bereik je ze sneller. Ze begrijpen wat je bedoelt, maar dat niet alleen. Je gebruikt woorden en zinnen die jouw doelgroep ook gebruikt. Hierdoor wordt je sneller gevonden op Google. Dat resulteert in meer successen voor jouw website!

5. Een waarde propositie ontwikkelen en ernaar handelen

Iedereen richt een verkopende website op met een bepaald commercieel doel, maar dit is zelden het enige waar jij je als ondernemer voor inzet.

Het draait hierbij niet alleen om het doel ‘winst maken’ of ‘hoge omzetten genereren’. In de meeste gevallen is er een hoger doel: de kern van jouw bedrijf.

In marketingtermen staat het ook wel bekend als een waarde propositie. Dit is een essentieel onderdeel van de positionering van jouw bedrijf.

Wat is een waarde propositie?

Een waarde propositie geeft aan welke behoeften je met jouw producten of jouw diensten vervult en in welke mate jouw producten (of services) uniek zijn ten aanzien van je directe concurrenten en substitutiegoederen.

Een propositie pakt in een aantal woorden de kern van je bedrijf vast. Het is een zin die jouw doelgroep aanspreekt. Een zin die iedereen aanspreekt is per definitie fout. Dat betekent namelijk dat je niets onderscheidends te bieden hebt.

Wat zijn de voordelen van een waarde propositie?

Een waarde propositie kent eigenlijk alleen maar voordelen. Een propositie geeft sturing in alles wat jij doet en communiceert.

Door te handelen vanuit een propositie weet je duidelijk naar je klant te maken wat jij voor ze kan betekenen en waar jouw unique selling points liggen. Hierdoor onderscheid je jouw bedrijf van andere organisaties en voorkom je dat je bedrijf een mainstream identiteit krijgt.

6. Nieuwe klanten aantrekken met follow-up emails

Vaak wordt gedacht: als klanten hebben betaald, is de klus geklaard. Toch is dat zeker niet waar! Je staat dan juist aan de startlijn voor de creatie van goudmijntjes.

Dat betekent dat je in het brein van je klanten moet blijven en je met ze moet binden.

De praktijk wijst keer op keer uit dat het duurste onderdeel van bedrijfsvoering, het aantrekken van nieuwe klanten is. Bestaande klanten opnieuw laten kopen is verreweg de meest lucratieve manier van marketing bedrijven. Maar er is een strategie voor nodig. Een goed voorbeeld van een dergelijke strategie zijn follow-up emails.

Wat zijn follow-up e-mails?

Een follow-up email is een automatisch gegenereerde email. Een klant die een aankoop doet, ontvangt een bevestigingsmail en een ordernummer. Iemand die zich inschrijft voor een whitepaper, ontvangt meteen een mail dat de order wordt verwerkt. Er zijn tal van follow-up mails te bedenken, maar wat is het nut er precies van?

Wat zijn de voordelen van follow-up e-mails?

Het klinkt je misschien vreemd in de oren, maar deze e-mails zijn van groot belang in je marketingmix. Het zijn gestandaardiseerde e-mails, maar deze mails vormen vaak wel de eerste indruk van jouw bedrijf. Follow-up e-mails vormen in ieder geval het eerste echte contactpunt.
Het is belangrijk dat de ontvanger begrijpt wat er in de e-mail staat, dat hij zich erbij op zijn gemak voelt en aangesproken voelt door je toonzetting. De lezer moet snappen wat hij nu moet doen of wat hij kan verwachten.

Follow-up mails vormen de ideale basis om een vertrouwensrelatie op te bouwen. Een relatie is gebaseerd op openheid. Handel daar dan ook naar. E-mail regelmatig en zorg dat er relevante onderwerpen aan het licht worden gebracht. Verwerk in de e-mails duidelijke contactmogelijkheden.

En dan de grootste fout op dit gebied: Onpersoonlijkheid.

Er is niets erger dan een bedrijf of ondernemer die automatische mails verstuurd die er uit zien als automatische mails.
Het beste advies wat ik je kan geven, als je wil dat jouw zakelijke emails daadwerkelijk worden gelezen, is voorkomen dat ze er uitzien als zakelijke emails.

Stuur je email altijd zoals je deze naar een bekende zou sturen. Persoonlijk dus!

Praat in je email alsof je tegen een bekende praat en voorkom dat je doelgroep in jou slechts een verkopende partij ziet waarbij ze als een nummertje worden benaderd.

(Hint: “Beste klant” in je aanhef zetten…je wil niet weten hoeveel nachtmerries ik daarvan heb gehad)

Follow-up mail Do's en Dont's

7. Verkoop verhogen door mobiele site optimalisatie

Het aantal verkopen per mobiel neemt per jaar alleen maar toe. Mensen surfen niet alleen meer per mobiel op het internet, maar ronden ook steeds vaker en sneller hun bestellingen af op hun mobiele apparaat.

Kun je dit negeren als bedrijf? Nee, natuurlijk niet! Zorg voor mobiele site optimalisatie en maak het mobiele gebruikers zo toegankelijk mogelijk.

Wat is mobiele site optimalisatie?

Mobiele site optimalisatie houdt in dat je jouw mobiele site zodanig opzet dat deze voor mobiele gebruikers gemakkelijk, eenvoudig en toegankelijk is. Er spelen diverse factoren mee die de mobiele ervaring bepalen:

 • De laadsnelheid van webpagina’s
 • Een duidelijke navigatiestructuur
 • Makkelijk te vinden call to actions waar je vinger op past (niet priegelig klein dus!)
 • Filteren via site search
 • Aankopen zonder registreren
 • Cross device aankopen
 • Click-to-call
 • Duidelijke vormgeving

Wat zijn de voordelen mobiele optimalisatie?

Een goed geoptimaliseerde mobiele website brengt alleen maar winsten met zich mee. Het kost misschien veel tijd, en energie om dit in eerste instantie te realiseren, maar je krijgt er absoluut iets moois voor terug.

Door mobiele optimalisatie is jouw website ook geliefd onder mobiele gebruikers (en laat die groep nou net de desktop gebruikers gepasseerd hebben!). Kleine kans dat dit geen invloed zal hebben op jouw omzetten.

Een gebruiksvriendelijke en toegankelijke website zorgt ervoor dat klanten tijdens hun surfsessie doorzetten en voor de aankoop gaan.

Google heeft door dat mobiele gebruikers graag op je mobiele website zijn. Hierdoor stijgt jouw website in de ranking, wanneer mensen op mobiel op het internet surfen. Dit zorgt voor meer exposure, en meer exposure leidt tot meer succes van je website.

8. Communiceren op een open en eerlijke wijze

Deze tip klinkt misschien als een open deur. Toch gaan veel bedrijven op dit punt de mist in. Het is verbazingwekkend hoeveel effect oneerlijke copy heeft op het vertrouwen in je bedrijf.

Wat is open en eerlijk communiceren?

Oneerlijke copy gaat niet per se over keihard liegen, maar komt daar wel bij in de buurt. Bedrijven maken beloftes die ze niet waar kunnen maken of geven maar halve waarheden mee over hun producten en diensten.

Zet geen claims in die je niet kunt waarmaken en gebruik geen hyperbolen. Openheid en eerlijkheid zijn de bepalende omgangsvormen.

Het meest concrete voorbeeld hierbij zijn uitspraken in advertenties, op landingpages en in gratis leadmagnets.

Je mag best je voordelen laten zien om een klant te trekken, maar zorg dat je jouw beloftes waar kunt maken.

Wat zijn de voordelen van open en eerlijk communiceren?

Je verbindt als je consistent eerlijk communiceert een klant aan je die altijd weet wat hij van je kan verwachten. Als je hoog van de toren blaast, dan trek je in eerste instantie misschien meer geïnteresseerden, maar zodra de daadwerkelijke inhoud of kwaliteit van je producten achterblijft ten opzichte van je beloftes dan beschadig je jouw bedrijf en je imago tot een punt waar reparatie bijna onmogelijk is.

Pas hiermee op. Laat de paar procent extra subscribers gaan, en focus je op diegene die jij met jouw unieke boodschap wel bereikt.

9. Meer ad clicks genereren met ads uitbreidingen

Adwords advertenties inzetten is een handig marketingmiddel om meer omzetten te halen. Door op een goede manier de advertenties in te zetten, verhoog je het rendement van je online reclame.

Een manier om dit te doen is door ads uitbreidingen (ook wel bekend als ads extensions) in te zetten.

Wat zijn ad extensions?

Je kan een Adwords advertentie uitbreiden door er subcategorieën aan te hangen. Deze subcategorieën worden ad extensions genoemd.

Stel je hebt een advertentie voor broeken, dan kan je onder deze hoofdadvertentie twee subadvertenties hangen. Eén over damesbroeken en de ander over herenbroeken.

Wat zijn de voordelen van ad extensions?

Door je advertentie in twee duidelijke categorieën te delen, maak je het de gebruikers gemakkelijker om sneller bij de content te komen die zij willen. Hierdoor verhoog je de click rate. Een hogere click rate leidt tot meer leads, en uiteindelijk meer online verkopen.

10. Gebruik maken van reviews

Mensen geloven niet meer zo gauw in de hapklare content die bedrijven aanleveren. De kracht van word of mouth en de ervaringen van andere mensen zijn van veel grotere invloed op jouw aankopen. Het is eng om je open te stellen voor reviews. Maar het is nog vele malen gevaarlijker om ervoor weg te rennen.

Doe dat dan ook niet.

Wat zijn reviews?

Reviews staan ook wel bekend onder de noemer referenties. Het zijn ervaringen van klanten.

Deze kunnen op externe websites staan, maar ook op de hoofdwebsite achtergelaten worden. Mensen kunnen een bepaalde rating toekennen aan een product of dienst en de rating van inhoudelijke commentaar voorzien.

Een goed voorbeeld van een organisatie die dit principe toepast is Bol.com. Elk product heeft een bepaalde rating toegekend gekregen van consumenten. Vaak vermelden consumenten ook de voordelen en nadelen van het desbetreffende product.

Wat zijn de voordelen van reviews?

Reviews zijn eerlijk. Dit is een eigenschap waar iedere klant waarde aan hecht. Reviews geven vaak een waarheidsgetrouwe weergave weer van een product, dienst of organisatie.

Positieve reviews werken het beste in het aankoop proces. Strategisch geplaatste positieve reviews, bijvoorbeeld bij de checkout, kunnen het laatste beetje twijfel wegnemen en een klant over de streep helpen.

Reviews op externe websites kunnen ook nog eens backlinks naar je website opleveren en zijn dus goed voor je SEO.

Krijg je veel negatieve reviews binnen? Beschouw dit niet meteen als een gevaar. De reviews geven je inzicht in wat er beter kan. Pak deze punten aan én maak je bedrijf winstgevender!

11. Schaarste creëren

Het is een bekende overtuigingstool: inspelen op schaarste. Robert Cialdini (waar ik groot fan van ben) heeft dit psychologische middel opgenomen in zijn zes overtuigingsprincipes.

Stel jij jezelf regelmatig de vraag: “Hoe kan ik mijn online verkopen verhogen?” .
Volg dan dit principe.

Wat houdt schaarste creëren in?

‘Nog maar tien dagen…’,

‘Laatste kans op…’,

‘Maar 10 plekken beschikbaar…’.

Het zijn allerlei methodes die laten zien dat er nog maar weinig tijd is of dat er nog maar een beperkt aantal exemplaren beschikbaar zijn. Het inspelen op beperkte aantallen en tijdslimieten zijn dan ook de meest gebruikte technieken om schaarste te creëren.

R. Cialdini over schaarste

Hier dien je ethisch mee om te gaan. Als jij aangeeft slechts 10 plaatsen of producten beschikbaar te hebben, sluit dan ook je verkoop pagina na het verkopen van 10 producten.

Als jij aangeeft dat een aanbieding alleen nú geldig is, zorg dan dat een klant er een dag later geen aanspraak meer op kan maken.

Doe je dit niet dan snijd je jezelf in de vingers en verlies je alle geloofwaardigheid.

Wat zijn de voordelen van schaarste creëren?

Het voordeel van schaarste creëren is dat potentiële klanten die eigenlijk wel willen kopen, dit vaak nog niet per se doen.

Niet kopen levert immers geen probleem op. Niet kopen is geen slechtere situatie voor ze als wel kopen. Ze kunnen immers altijd nog kopen.

Hier moeten we verandering in brengen. Niet kopen moeten in het hoofd van de klant gelijk staan aan “iets verliezen”.

De situatie van niet kopen wordt negatief, en dit overtuigd vaak de klant die nog een klein zetje nodig had voor een investering in jouw product of dienst.

Het is één van de meest bewezen omzet verhogende activiteiten op het internet, maar ook één van de meest misbruikte. Ga er dus ethisch mee om!

12. Zoveel mogelijk betaalmiddelen aanbieden

Bij online kopen moet er geld rollen. Alleen dit gebeurd niet fysiek, maar dit gebeurt digitaal. Het is hierbij belangrijk dat klanten vertrouwd zijn met de betaalmogelijkheden. Als dat niet zo is, dan wordt er snel gekozen de aankoop te laten passeren.

Zet daarom zoveel mogelijk betaalmiddelen in.

Welke betaalmiddelen zijn er?

Er zijn ontzettend veel betaalmiddelen. Hieronder volgt een lijst met de meest gewaardeerde en veel voorkomende betaalmethodes:

 • IDEAL
 • Creditcard
 • PayPal
 • Vooruitbetaling
 • Visa Mastercard
 • AfterPay
 • Paysafecard

Wat zijn de voordelen van zoveel mogelijk betaalmiddelen aanbieden?

Wat vind je van credit cards? Wat vind je van iDeal? Hoe denk je over PayPal? Of vooruitbetaling? Jij hebt vast ook een voorkeur voor een bepaald betaalmiddel. Iedere klant heeft dat. De één betaalt liever met iDeal, terwijl de ander juist liever via PayPal betaalt.
Zorg ervoor dat je al jouw klanten bediend en biedt daarom zoveel mogelijk betaalmiddelen aan. Wanneer klanten vertrouwd zijn met een bepaald betaalmiddel, zullen ze sneller aankopen doen.

Wil je nog meer krachtige verkoopstrategieën ontdekken over webshops. Lees dan dit artikel over het succesvol verkopen met je webshop

13. Investeer in kwalitatief goede afbeeldingen

Kwaliteit gaat voor kwantiteit. Dat geldt ook voor afbeeldingen. Een visuele website is leuk, maar niet als de afbeeldingen niet mooi zijn. Het werkt dan eerder averechts.

Wat zijn kwalitatief goede afbeeldingen?

Design en beeldmateriaal is aan de orde van de dag in website land. Maar wat maakt beeldmateriaal nu goed of slecht? Een paar punten:

 • Geen pixelige afbeeldingen
 • Images in het juiste formaat
 • Beelden die aansluiten bij je merkidentiteit en je content

Let op: afbeeldingen moeten rechtenvrij zijn. Pluk dus niet zomaar wat van internet. Koop je afbeeldingen of haal ze van websites af die rechtenvrije afbeeldingen aanbieden.

Wat zijn de voordelen van kwalitatief goede afbeeldingen?

Kwalitatief goede afbeeldingen. Het wordt vaak als een kostenpost gezien. Toch is dat zeker niet waar.

Je kan het eerder zien als een investering die je op langer termijn terug verdient.

De vormgeving (waaronder afbeeldingen) speelt een belangrijke rol in hoe gebruikers jouw website beoordelen. Slechte plaatjes maakt dat gebruikers jouw website sneller als niet goed bestempelen.

Dit is dus van grote invloed op jouw omzet.

Maak gebruik van kwalitatieve afbeeldingen. Hierdoor stijgt jouw website in aanzien. Grote kans dat je deze visuele verandering terugziet in je winsten.

Design als onderdeel van marketing

14. Target soortgelijke doelgroepen op Facebook

Wil je meer succes via internet? Plaats dan Facebook advertenties. De combinatie van een groot bereik en ontzettend goede targetmogelijkheden maakt Facebook een onmisbare marketingtool.

Zet niet in op een zo groot mogelijke doelgroep, maar segmenteer je advertenties. Een goede manier om dit te doen is door je advertenties te richten op soortgelijke doelgroepen.

Wat zijn soortgelijke doelgroepen op Facebook?

Gebruik de data van je huidige consumenten om mensen te vinden die net zoals je huidige klanten zijn. Op Facebook kan je de advertentie segmenteren op een doelgroep die lijkt op jouw bestaande bereikte doelgroep. Deze soortgelijke doelgroepen delen dezelfde karakteristieken, kenmerken en gedragingen.

Wat zijn de voordelen van soortgelijke doelgroepen op Facebook?

Jouw bestaande doelgroep voelt zich aangetrokken tot jouw producten en jouw diensten. Deze mensen hebben bepaalde interesses, gedragingen en handelingen die bepalend zijn voor de keuze van bepaalde producten of specifieke diensten. Wanneer jij je richt op deze soortgelijke doelgroepen maak je meer kans dat je de mensen écht bereikt!

15. Gmail advertenties gebruiken

De advertentiemogelijkheden nemen ieder jaar toe. Zo ook bij mails. Na heel wat jaren is het ook eindelijk mogelijk om advertenties in Gmail te zetten.

Wat zijn Gmail advertenties?

Gmail advertenties staan ook wel bekend als Gmail Sponsored Promotions.

meer verkopen

Hiermee bereik je zeer gesegmenteerde doelgroepen in de inbox van potentiele of huidige klanten.

Deze advertenties stuur je niet mee in een mail of in een nieuwsbrief. De ads komen terecht op diverse plekken in de mailbox.

Wat zijn de voordelen van Gmail advertenties?

Gmail advertenties hebben een groot bereik onder een gesegmenteerde doelgroep. Je kan de advertenties namelijk goed targeten en bijna iedereen checkt elke dag even z’n mail.

Daarmee zijn Gmail advertenties uitstekend geschikt om te gebruiken voor cross sell en up sell doestellingen.

meer verkopen

16. Beantwoord iedere vraag in je copy

Eén van de grootste gevaren van een organisatie is denken dat je doelgroep evenveel van jouw product of jouw dienst weet als jijzelf. Knoop het goed in je oren: dit is dus niet zo.
Het is niet vreemd dat jij alles weet over je producten en je diensten. Je bent er gepassioneerd over en dag in dag uit mee bezig. Daardoor maak je algauw de denkfout dat je doelgroep ook veel van je producten en je diensten weet.
Ga er vanuit dat je veel mensen moet vertellen wat je producten en diensten inhoudt. Het is belangrijk dat je iedere vraag beantwoord in je content.

Wat betekent het om iedere vraag in je copy te beantwoorden?

Zorg ervoor dat je websitebezoekers geen vragen meer hebben nadat ze jouw website hebben bezocht. De content moet waterdicht, duidelijk en overzichtelijk zijn. Daarom is het goed om alles na te gaan over jouw producten, diensten en organisatie. Welke vragen zou jouw doelgroep kunnen hebben?

Elke vraag die je kan bedenken, moet terug te zien zijn in de content. Denk hierbij aan verzendtijden, terugstuurmogelijkheden, informatie over het gebruik van je product of de garantievoorwaarden.

Heb je een lijst met vragen die je niet goed kan verwerken in je content? Stel een lijst met veel gestelde vragen (FAQ) op. Deze vragenlijsten zijn overzichtelijk en duidelijk voor jouw bezoekers.

De voordelen

Een verwarde klant betekent geen klant. Wanneer het jouw bezoekers niet helemaal duidelijk wordt wat je product inhoudt of wat jouw voorwaarden zijn, dan zijn ze ook weer snel terug op de homepagina van Google.
Met duidelijke content die alle vragen dekt, voorkom je dat bezoekers met vragen blijven zitten. Natuurlijk is het wel belangrijk dat de benodigde content goed te vinden is en logisch ingedeeld is. Wanneer je bezoekers lang moeten zoeken, werkt dit principe averechts. Websitebezoekers zijn vluchtig. Als ze antwoord ergens op willen, dan moet het antwoord 2 muisklikken verder weg liggen.

17. Gebruik het prijseffect: decoy pricing

In de neuromarketing wereld gaan er veel theorieën te ronde over prijsstrategieën. Niet gek ook, want het is bewezen dat je hiermee meer succes via internet behaald.

Zo zou het uitschrijven van ‘euro’ meer omzet opleveren, dan wanneer je het euroteken (€) zelf gebruikt.

Of denk aan de psychologische prijsvoering. Rond net niet af naar boven, want dan klinkt het product minder duur. Denk hierbij aan € 89,99 of € 90,01.

Een andere veelgebruikte methode is decoy pricing. Veel webshops passen dit principe al toe. Tijd voor jou om daar ook kennis mee te maken!

Decoy pricing als prijsstrategie

Wat is decoy pricing?

Decoy staat letterlijk voor weglokken. Deze benaming heeft een reden. Decoy pricing moet er namelijk voor zorgen dat mensen weggelokt worden van de goedkopere opties en gaan voor de duurdere opties. Alleen hoe doe je dat precies?

Het principe is heel simpel. Je voegt een derde optie toe, wanneer je al een goedkope en dure versie van een product of dienst hebt. Deze derde mogelijkheid zweeft tussen deze twee opties in. Deze derde mogelijkheid lijkt veel op de duurdere optie, maar is net iets minder goed. Dik dat een beetje aan. Wat is het gevolg? De duurdere versie lijkt nu nóg beter dan daarvoor.
Stel dat je twee telefoonabonnementen verkoopt.

De ene is € 25,- per maand voor 6GB en de ander is € 15,- per maand voor 3GB. Mensen neigen dan net zo snel naar het abonnement voor € 25,- als naar het abonnement voor € 15,-. Voeg er een derde optie aan toe: € 35 per maand voor 7 GB. Deze optie klinkt veel minder aantrekkelijk. Je hebt in verhouding minder GB dan dat de prijs stijgt. De optie om voor 6 GB te gaan voor € 25,- per maand stijgt daardoor in waarde.

Wat zijn de voordelen van decoy pricing?

Decoy pricing heeft als gevolg dat consumenten sneller kiezen voor de duurdere variant (niet de duurste) en minder snel neigen naar de meest goedkope versie. Doordat mensen meer gaan betalen, maak jij meer omzet, meer winst en meer successen.

18. Gebruik maken van pop-up vensters

Iedere ondernemer wil meer omzet en een grotere klantenbestand. Een goede manier om dichterbij deze doelstellingen te komen is door gebruik te maken van pop-up vensters.

Wat zijn pop-up vensters?

We kennen het allemaal wel. Je bezoekt een website en er verschijnt meteen een venster om je in te schrijven voor de nieuwsbrief of om gebruik te maken van een bepaalde korting. Deze vensters staan bekend als pop-up vensters. Ze komen uit het niets op je scherm.

Wat zijn de voordelen van pop-up vensters?

Met een pop-up venster zorg je ervoor dat de focus van je klant volledig op één onderwerp ligt. Dit kan gaan om een inschrijving, een korting of een leuk nieuwtje. Doordat de aandacht gericht is op één ding is de kans groter dat de boodschap landt.
Verder zorgt een pop-up venster ervoor dat mensen gemakkelijk in één klik gebruik kunnen maken van het aanbod. Het pop-up venster bevat namelijk altijd een call to action.

De combinatie van deze twee effecten leidt ertoe dat meer klanten zich inschrijven of iets bij je kopen.

Waar dien je rekening mee te houden bij het gebruik van pop-ups?

Een pop up kan als (zeer) storend worden ervaren. Daarom moet niet alleen de inhoud ervan zo relevant mogelijk zijn voor je potentiële klant, maar de pop up moet ook eenvoudig weg te klikken zijn.

Een goede vorm van een pop up is de zogenaamde exit-intent pop up. Deze verschijnt pas als de browser van de gebruiker waarneemt dat de gebruiker weg wil navigeren. Dan pas komt de pop up.

Het is een minder schadelijke pop-up, omdat je bezoeker toch al van plan was te vertrekken. Nu kun je er misschien nog iets uithalen. Maar je verliest er in ieder geval minder mee en verstoord niet het surfproces van de gebruiker voor hij verder wil.

Conclusies over deze 18 online verkoopstrategieën

Na het lezen van dit artikel heb je wel 18 antwoorden op de vraag: hoe moet je online verkopen verhogen. Natuurlijk hoef je niet alle tips tegelijk op te volgen. Ga voor de tips waar jij je vertrouwd bij voelt en die het meeste passen bij jouw webshop.

Meer verkopen met marketing tips - infographic

 


Tags


You may also like

Meld je aan en word klant

Na meerdere honderden ondernemers in Nederland en België geholpen te hebben met het bouwen en opschalen van hun kennis en informatie bedrijven kunnen we met recht zeggen: "Wat we doen werkt"

Doe jij mee?