4 oktober

0 comments

Wat bepaalt de prijs die jij kunt vragen in jouw markt voor je product of dienst?In deze aflevering wil ik het met je gaan hebben over Pricing, want ik zie dat bij zoveel, vooral startende ondernemers het onderwerp pricing zo gevoelig ligt en vaak pijnlijk is.

Waarom? 

We hebben er allemaal, vooral in het begin, heel veel moeite mee om fatsoenlijke prijzen te vragen voor wat we eigenlijk waard zijn. 

Ik zie dit voornamelijk gebeuren bij dienstverleners, dienstverleners die een bepaald probleem zagen in een markt dat wilde oplossen voor mensen dat eerst voor zichzelf hebben weten op te lossen en toen anderen zijn gaan helpen.

Het probleem daarvan is bijna altijd hetzelfde. Probleem is dat je in de eerste instantie zelf een probleem had. Dat hebt opgelost voor jezelf en daarna (als het probleem voor jou niet meer bestaat) voor een ander bent gaan verkopen. 

De moeilijkheid hier is dat jij op dat moment de pijn, de frustratie en ergernis van het niet hebben van de oplossing niet meer voelt. 

Want voor jou bestaat het niet meer. 

En dan krijg je vragen als ben ik dat wel waard? Dat wil iemand toch nooit betalen? Kan ik wel zo'n groot bedrag vragen voor mijn dienstverlening of mijn product?

De truc hier zit erin dat je jezelf moet gaan leren verplaatsen, in de persoon die de oplossing nog niet heeft.

Daarover heb ik een heel interessant gesprek gevoerd met een aantal van mijn klanten. En ik heb die natuurlijk voor je opgenomen, want ik wilde hem niet van je onthouden.


- Volg de podcast via -Tags


You may also like

Meld je aan en word klant

Na meerdere honderden ondernemers in Nederland en België geholpen te hebben met het bouwen en opschalen van hun kennis en informatie bedrijven kunnen we met recht zeggen: "Wat we doen werkt"

Doe jij mee?